Una profunda transformació

Després de la destrucció de la parròquia durant la guerra civil del 36 – va ser cremada i recremada – va venir el temps de reconstrucció, però eren moments dolents, econòmica i socialment, per això la reconstrucció va ser senzilla, amb pocs mitjans i pitjors materials.

La devoció popular i la necessitat (o obligació) de captar la atenció de Déu en mig de tantes caresties i necessitats, van encendre al llarg dels anys milers i milers de llantions de mol mala qualitat. I això va produir una lenta, però constant i engantxinossa capa de sitja que es va anar depositant en les parets del temple parroquial.

Un jove arquitecte llinarsenc, Joaquim Banet Masuet, ha preparat com a treball de final de la seva carrera d'arquitectura, la reconstrucció de la parròquia del seu poble, Santa Maria del Prat, a Llinars del Vallès. I com a formigueta aconsegueix, d'aquí i d'allà, subvencions, ajudes i crèdits per endur endavant a la realitat el projecte sobre el paper. Es tracte de refer tots l'interior de l'església i part de l'exterior.

Les imatges valen més, diuen que 1000 vegades més, que les paraules. Veiem-ho doncs.


Faci clic aquí per a veure la galeria d'imatges